top of page
Tegnebrett 1.9.png

Diagnostisk
Ultralyd

2.png
VideoCapture_20230615-193235.jpg

Diagnostisk Ultralyd

Diagnostisk ultralyd er en undersøkelse som kan hjelpe helsepersonellet med å få et nærmere bilde av dine muskel- og skjelettplager. Dette er en ikke-invasiv og smertefri prosedyre som bruker høyfrekvente lydbølger til å lage bilder av de indre strukturene i kroppen din.

Informasjons video

Informasjons video

Spill video

Mer om undersøkelsen

Under undersøkelsen vil en spesialist, som kalles en ultralydtekniker eller sonograf, bruke en liten enhet som kalles en ultralydprobe på området du har plager i. Ultralydproben er smurt med en gelé som hjelper til med å lede lydbølgene. Deretter vil ultralydteknikeren bevege proben forsiktig over huden din og ta bilder av det indre vevet.

De genererte bildene vises umiddelbart på en skjerm, og helsepersonellet kan analysere dem for å se etter eventuelle unormale forhold eller skader. Diagnostisk ultralyd kan vise detaljer som muskelskader, sener, ledd, nerver og andre strukturer. Dette hjelper helsepersonellet med å få en bedre forståelse av hva som kan være årsaken til dine muskel- og skjelettplager.

En av fordelene med diagnostisk ultralyd er at det kan gjøres i sanntid, noe som betyr at helsepersonellet kan se bevegelsene i musklene og strukturene mens du utfører visse bevegelser. Dette kan være spesielt nyttig for å vurdere funksjonen og eventuelle begrensninger du opplever.

Det er viktig å merke seg at diagnostisk ultralyd ikke innebærer bruk av ioniserende stråling, slik som røntgenstråler. Det er derfor et tryggere alternativ for visse typer undersøkelser, spesielt for gravide eller personer som ønsker å begrense sin eksponering for stråling.

Etter at undersøkelsen er fullført, vil helsepersonellet gå gjennom bildene og resultatene med deg. Basert på funnene kan helsepersonellet utarbeide en behandlingsplan som passer best for din tilstand. Diagnostisk ultralyd kan hjelpe til med å bekrefte eller utelukke visse diagnoser, veilede videre behandling og monitorere fremgangen din over tid.

Husk at diagnostisk ultralyd er et viktig verktøy for å hjelpe helsepersonellet med å få en bedre forståelse av dine muskel- og skjelettplager. Det er en trygg og effektiv prosedyre som kan bidra til å gi deg riktig diagnose og behandling for å lindre dine plager.

bottom of page