top of page
Tegnebrett 1.9.png

Svimmelhets vurdering

2.png
VideoCapture_20230613-072218.jpg

Svimmelhets vurdering

Når du opplever svimmelhet, kan det være nødvendig å gjennomføre en utredning for å finne årsaken til symptomene dine. En av metodene som kan brukes under utredningen, er bruken av videofrenzel-briller.

Informasjons video Svimmelhet

Informasjons video Svimmelhet

Spill video

Mer om undersøkelsen

De spesielle brillene hjelper helsepersonell med å få en bedre forståelse av hva som skjer med øynene dine når du opplever svimmelhet. Under undersøkelsen vil du få på deg brillene, som er utstyrt med små kameraer som fanger opp øyebevegelsene dine. Dette er veldig viktig, fordi øynene og balansen vår er nært knyttet sammen.

 

Ved å observere øyebevegelsene kan helsepersonell få verdifulle ledetråder om hva som kan være årsaken til svimmelheten din. Helsepersonell vil be deg om å utføre en rekke bevegelser med hodet og øynene dine, som å se på forskjellige objekter eller flytte hodet i ulike retninger. Dette kan virke litt merkelig, men det er en viktig del av prosessen for å undersøke svimmelheten din.

 

Brillene vil registrere øyebevegelsene dine og overføre informasjonen til en datamaskin, som helsepersonell kan analysere senere. Ved å se på opptakene fra videofrenzel-brillene kan helsepersonell oppdage eventuelle avvik eller unormale mønstre i øyebevegelsene dine. Disse avvikene kan være til hjelp for å identifisere spesifikke årsaker til svimmelheten, for eksempel problemer med det indre øret eller nervesystemet.

 

Basert på resultatene av undersøkelsen kan helsepersonell deretter utarbeide en behandlingsplan som er skreddersydd for deg. Det er viktig å merke seg at utredningen med videofrenzel-briller er en trygg og ikke-invasiv prosedyre. Du kan oppleve litt ubehag eller svimmelhet under selve undersøkelsen, men dette er normalt. Helsepersonellet vil være der for å veilede deg gjennom hele prosessen og svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.

 

Husk at denne utredningen er designet for å hjelpe helsepersonell med å finne ut av årsaken til svimmelheten din, slik at du kan få riktig behandling. Jo mer informasjon helsepersonell får gjennom videofrenzel-undersøkelsen, desto bedre kan de tilpasse behandlingen for å hjelpe deg med å håndtere og redusere svimmelheten din

bottom of page